Kuntalaisaloite Turun hallinnon sivukuluista

Pekka Valtanen, Kimmo Tarke ja minä julkaisimme eilen 30.10.2013 Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa uuden aloitteen, jonka otsikko on ”Verorahojen käytön lopettaminen Turun hallinnon sivukuluihin”. Aloitteeseen kerätään kannatusilmoituksia ja aloite aiotaan tuonnempana viedä kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Tähän kuntalaisaloitteeseen voi osallistua kuka tahansa Turussa asuva äänioikeutettu henkilö.

Aloitteen sisältö

Samaan aikaan kun leikataan vanhusten, lasten ja sairaiden palveluista, ylisuureksi kasvanut Turun hallinto käyttää rahaa lounaisiin, tapahtumalippuihin sekä matkailuun. Turun kaupungin verottamia rahoja tulisi kuitenkin käyttää kohteisiin, joista on turkulaisille itselleen mahdollisimman paljon hyötyä.

Informaatioyhteiskunnassa on hyvin vaikeaa perustella matkailua sillä, että johonkin innovaatioon tai toimintatapaan on pakko mennä tutustumaan paikan päälle. Jotkin lautakuntien matkat saattavat olla hyödyllisiä, mutta niissäkin on etukäteen perusteltava kaupungille syntyvä hyöty. Lähtökohtaisesti kaupunginhallituksen ja muun ylemmän johtotason matkat eivät ole turkulaisille hyötyä tuottavia. Miten esimerkiksi Turun kaupunginhallituksen kaksipäiväinen kokous Fiskarsissa lokakuussa 2013 synnytti kaupungille lisäarvoa?

Myöskään kaupunginhallituksen, valtuutettujen, lautakuntien ja virkamiesten ilmaislounaista sekä ilmaislipuista eri tapahtumiin ei ole turkulaisille todellista hyötyä, joten niitä on syytä rajoittaa vähintään yhtä voimakkaasti.

Aloitteen allekirjoittajat vaativat, että Turun kaupunginvaltuusto kieltää kaupungilta ja kaupungin toimielimiltä seuraavien asioiden rahoittamisen kaupunginhallituksen, valtuuston ja lautakuntien jäsenille sekä virkamiehille:

  • tapahtumaliput, ellei sama etu ole kaikkien luottamushenkilöiden käytettävissä
  • ateriat
  • kokoukset muissa tiloissa kuin kaupungin omissa kokoustiloissa
  • kaikki ulkomaanmatkailu pääsääntöisesti
  • kotimaanmatkailu muissa kuin niissä tapauksissa, joissa kaupungin saavuttama hyöty perustellaan etukäteen luvan saamiseksi ja joiden hyödyistä sekä kuluista laaditaan jälkikäteen julkinen asiakirja

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2013, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s