Eduskuntaryhmä esillä Turussa

(Julkaistu Perussuomalaisen numerossa 12/2011.)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokousta vietettiin Turussa 30.–31.8. Kokouksen yhteydessä Turun Perussuomalaiset järjesti näyttävän kaksipäiväisen kansalaistapaamisen kulttuuripääkaupungin kauppatorilla. Asuntoautolla ja kahdella teltalla varustautunut paikallisosasto piti puoluetta kumpanakin kokouspäivänä edustettuna torilla noin kahdeksan tunnin ajan, vaikka tilaisuus osui kesälomien jälkeisiin arkipäiviin.

Turkuun saapui kaiken kaikkiaan 35 puolueen 39 kansanedustajasta, joten kaupunkilaisille tarjoutui harvinainen tilaisuus tavata huomattavan suuri joukko Perussuomalaisten kansanedustajia kerralla. Myös muuta puoluejohtoa, kuten puoluesihteeri Ossi Sandvik, oli paikalla. Kauppatorin puhujalavalle nousivat ensimmäisenä tapahtumapäivänä mm. Pirkko Ruohonen-Lerner ja Teuvo Hakkarainen, jälkimmäisenä päivänä puolestaan Lauri Heikkilä ja Kike Elomaa, joka innostui laulamaankin puheensa päätteeksi. Toiset kansanedustajat juttelivat mieluummin kasvotusten turkulaisten kanssa katutasossa. Tilaisuus houkutteli paikalle runsaasti toimittajia ja jo ensimmäisen päivän iltana oli esim. Iltalehden verkkoversiossa peräti neljä eri uutista tapahtumaan liittyen. Ripeän julkaisutahdin hinnaksi tosin osoittautui tietojen oikeellisuudesta tinkiminen, kuinkas muuten.

Suurimman yleisö- ja mediahuomion sai osakseen odotetusti Timo Soini, joka keräsi lavan edustalle kolminumeroisen määrän kuulijakuntaa. Soini korosti puheessaan, ettei Euroopan kriisimaiden ongelmia ole vielä nähty koko laajuudessaan ja että talouskriisin verukkeella tehdään EU:sta nyt liittovaltiota. Useille toriyleisön jäsenille tuli uutena tietona se, että ylivelkaantuneiden euromaiden tukeminen on juridisesti kyseenalaista jopa EU:n omien säädösten näkökulmasta, jäsenmaiden lainsäädännöstä puhumattakaan.

Paikallisyhdistyksen aktiivijäsenet keskustelivat ohikulkijoiden kanssa ahkerasti ja kyselivät, millaisia valtuustoaloitteita ja mahdollisia muita uudistuksia kaupunkilaiset toivovat valtuutettujensa tekevän. Näin saatiin koottua arvokasta materiaalia tulevia kuntavaalilinjauksia varten. Teemoja ei tilata mainostoimistoilta, vaan niitä tulee suorana palautteena kuntalaisilta. Turkulaisten puheissa tosin korostuivat ajankohtaisten asioiden kärjessä pikemminkin valtakunnalliset huolenaiheet kuin kuntatason päätöksenteko. Perussuomalaisten toiminnasta ja tavoitteista kiinnostuneille jaettiin yli 400 kappaletta puolueen lehteä ja puolueen esilletuomisen ohella toteutettiin jäsenkeräystä. Kaupunkilaisten aineellisista tarpeista huolehdittiin perinteikkään räiskäle- ja kahvitarjoilun muodossa ja jonot kasvoivat ajoittain pitkiksikin.

Toritapahtuma herätti kiinnostusta yli puoluerajojen, sillä paikalle saapui myös muiden puolueiden aktiiveja. Yhdenkään kansanedustajan ei tarvinnut seisoskella torilla vailla keskusteluseuraa. Tuntuukin tavallaan hämmästyttävältä, että vielä muutamia vuosia sitten Perussuomalaiset joutuivat puhumaan lähes tyhjille turuille ja toreille. Poliittista kysyntää oli olemassa, mutta sen löytäminen ja perussuomalaisen vaihtoehdon julkituominen vaativat pitkäaikaista ja määrätietoista puurtamista. Minun ja muiden uusien jäsenten on syytä antaa tästä tunnustusta heille, jotka ovat pidempään olleet viemässä puolueen asiaa eteenpäin. Äänestäjien mielenkiinto on vihdoinkin saatu heräämään ja tuo kiinnostus on kanavoitava sekä määrälliseksi että laadulliseksi menestykseksi ensi vuoden kuntavaaleissa.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2011, Perussuomalainen, suomeksi Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s