Stop leipäleikkauksille! -puheenvuoroni 7.2.2018

(Lausuin tämän puheenvuoron Stop leipäleikkauksille! -mielenosoituksessa Helsingissä eduskuntatalon edessä 7.2.2018. Mielenosoitus järjestettiin tukemaan vähävaraisille tarkoitetun elintarvikejakelutoiminnan rahoitusta.)

Hyvät naiset ja herrat,

kiitos että saan puhua teille tänään tässä tunnuksettomassa tapahtumassa. Minun nimeni on Tuomas Tähti.

Nälän kasvu ja äärimmäinen köyhyys on saatu maailmanlaajuisella tasolla ainakin jonkinlaiseen hallintaan 1990-luvulta alkaen, mutta Suomen sisällä leipäjonot ovat tänä aikana pidentyneet ja jonottavien joukko on muuttunut monipuolisemmaksi.

Varallisuuserot ovat Suomessa kasvaneet jo pitkään ja rikkaimpien varallisuus on jatkanut kasvua myös kymmenen vuoden takaisen finanssikriisin jälkeen. Tällä hetkellä myös Suomen talous kasvaa, mutta leipäjonoissa ahdinko jatkuu.

Tämä ei johdu pelkästään verotuksesta, vaan syitä huonoon tilanteeseen on myös syvällä yhteiskuntamme asenteissa sekä kansainvälisissä ilmiöissä.

Se, mitä tapahtuu New Yorkissa ja Välimerellä, vaikuttaa hyvinkin paljon siihen, kuinka pitkiä ovat leipäjonot Suomessa. Voimme kuitenkin myös itse saada muutoksia aikaan.

Julkinen päätöksenteko ja hallinto ovat usein hidasliikkeisiä. Optimaalisessa nationalistisessa kansallisvaltiossa valtion julkiset toimenpiteet ja rakenteet ovat sellaisia, ettei kenenkään tarvitse turvautua pakkasessa vapaaehtoissektorin leipäjonoihin – mutta täydellisyyteen eivät ihmiset yllä. Kun hyväntekeväisyyttä tarvitaan, pitää julkisen sektorin edistää järjestöjen hyväntekeväisyystoimintoja eikä leikata niiltä rahoitusta pois.

Politiikassa on pitkälti kyse valinnoista. Minun nähdäkseni Suomen pitää valita sisäisen solidaarisuuden tie. Sisäinen solidaarisuus tarkoittaa suomalaisten keskuudessa vallitsevaa sosiaalista ja taloudellista oikeudenmukaisuutta. Samanaikaisesti meidän pitää Suomessa muistaa kansallinen etumme, koska Suomen valtion pitää olla ennen kaikkea suomalaisten edunvalvoja ja oikeudenmukaisuuden puolustaja. Valtio on olemassa kansaa varten, ei toisin päin.

Edustuksellisessa demokratiassa me voimme vaikuttaa ja saada äänen kuuluviin erilaisilla tavoilla. Me voimme vaikuttaa asioihin tietysti äänestämällä, mutta myös olemalla vaaliehdokkaana tai kampanjatiimissä. Kannustan kaikkia heitä, joilla on näkemys paremman tulevaisuuden löytämiseksi Suomelle, pyrkimään itse ehdokkaiksi vaaleihin tai osallistumaan muiden vaalityöhön.

Vaalien kautta me voimme vaikuttaa leipäjonojen pituuteen ja tarpeeseen sekä elintarvikejakelun rahoitukseen.

Hyvät kuulijat,

meidän on todella syvällisesti pohdittava, miten löydämme Suomelle sellaisen oikeudenmukaisen ja kestävällä pohjalla olevan tulevaisuuden, jota ei ole vielä löydetty. Menneeseen aikaan ei ole paluuta. Hyvä tulevaisuus jää löytämättä, jos me emme osaa tietä sinne.

Kiitos!

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2018, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s