Perussuomalaiset ja Uusi vaihtoehto

Eilinen tiistaipäivä 13.6.2017 oli tähänastisen elämäni jännittävin työpäivä. Eräällä tavalla se oli myös yksi parhaista työpäivistä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erosi eilen Timo Soinin ja Simon Elon johdolla enemmistö ryhmän kansanedustajista. Perussuomalaisten jäljelle jääneen porukan toiminta jatkuu sen mukaisesti, mitä puolueen jäsenet demokraattisesti päättivät puoluekokouksessaan Jyväskylässä viime viikonloppuna.

Miten tällaiseen tilanteeseen päädyttiin? Lännen Median Lauri Nurmi kirjoitti Turun Sanomissa 3.6.2017 eli viikon verran ennen puoluekokousta: ”[H]allituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että Perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa. Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä. [Jussi] Halla-ahon Perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi noin 20 kansanedustajasta.”

Eilinen joukkoloikka ja uuden ryhmän pysyminen hallituksessa oli siis käsikirjoitettu jo hyvissä ajoin etukäteen. Siitä huolimatta mm. kansanedustajat Simon Elo ja Sampo Terho vakuuttelivat Perussuomalaisten yhtenäisyyttä heti Jussi Halla-ahon vaalivoiton jälkeen puoluekokousviikonlopun lauantaina 10.6.2017. Vain kolme vuorokautta myöhemmin he osallistuivat loikkariryhmän perustamiseen.

Uuden eduskuntaryhmän perustaminen tuollaisella joukolla on harvinaisen likainen poliittinen takinkääntö ja röyhkeä loukkaus puolueen arvokasta jäsendemokratiaa kohtaan sekä eduskuntavaaleissa äänestäneitä ihmisiä kohtaan. Perussuomalaisten aktiivijäsenenä oloni on petetty. Pettureiden joukossa on parikin ihmistä, joiden hyväksi olen tehnyt vapaaehtoistyötä eri vaaleissa. Olen myös aiemmin johtanut Turun Perussuomalaiset -paikallisyhdistystä, jonka jäsenistössä on kaksi loikkarikansanedustajaa. En kuitenkaan ole katkera, koska tilanteessa on myös erittäin valoisa puoli: Kansallismielinen eli nationalistinen liike on nyt Suomen puoluepolitiikassa vahvempi kuin kertaakaan aiemmin minun elinaikanani! Jussi Halla-aho johtaa Perussuomalaiset-puoluetta ja PS:n eduskuntaryhmässä ovat jyvät erillään akanoista. Mahdollisuuksia on nyt vaikka mihin!

Eduskuntaryhmä on aivan eri asia kuin puolueorganisaatio. Jälkimmäinen on hyvinkin moniosainen kokonaisuus, jota uudella eduskuntaryhmällä ei ainakaan tällä hetkellä ole.

Hillotolpannälkäisten loikkareiden eilen perustaman eduskuntaryhmän nimi on Uusi vaihtoehto. Nimi on osuva: Näin laajamittainen ja härski oman puolueen jäsendemokratian halveksuminen on totisesti uusi ja vaihtoehtoinen ilmiö suomalaisessa puoluepolitiikassa. Toivottavasti ilmiö jää lyhytaikaiseksi.

Esimieheni, kansanedustaja Ville Tavio jää Perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseneksi. Iloitsen hänen ryhdikkäästä päätöksestään sekä siitä, että saan näinä historiallisina päivinä työskennellä hänen avustajanaan eduskunnassa.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2017, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s