Puheeni Turun PS:n 20-vuotisjuhlassa 17.1.2017

(Lausuin tämän puheen Turun Perussuomalaiset ry:n 20-vuotisjuhlassa Turun kaupungintalon valtuustosalissa 17.1.2017.)

Tuomas Tähti (Turku 17.1.2017). Kuvaaja: Jarmo Lindqvist.

Tuomas Tähti (Turku 17.1.2017). Kuvaaja: Jarmo Lindqvist.

Hyvät naiset ja herrat, lämpimästi tervetuloa tähän Turun Perussuomalaiset ry:n 20-vuotisjuhlaan. Olen Tuomas Tähti, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Aivan aluksi haluan kiittää Turun kaupunkia siitä, että saamme käyttää tätä hienoa valtuustosalia ja että kaupunki on osoittanut vieraanvaraisuutta tarjoilun muodossa. Kiitos.

Merkittävä prosenttiosuus Perussuomalaisten nykyään toiminnassa olevista paikallisyhdistyksistä on perustettu vuoden 2007 aikana tai sen jälkeen. Tämä seikka osoittaa kaksi asiaa: Ensinnäkin sen, että Perussuomalaiset on uusi puolue, jonka kenttä on kasvanut vasta viimeisimpien kymmenen vuoden aikana nykyiseen kertaluokkaansa, ja toiseksi se osoittaa sen, että Turun Perussuomalaisten toiminnalla on puolueemme mittakaavassa jo sangen pitkät perinteet.

Turun Perussuomalaiset ry:n perustamiskokous pidettiin vuoden 1996 puolella, mutta yhdistyksen syntymäpäivänä on käytännössä alettu pitää päivämäärää 17.1.1997, jolloin paikallisyhdistys lisättiin virallisesti yhdistysrekisteriin.

Perustamiskirjan allekirjoittajat voi laskea yhden käden sormilla, mutta tänä päivänä Turun Perussuomalaiset ry:llä on yli 140 jäsentä.

Perussuomalaisten edeltäjäpuolueen eli Suomen Maaseudun Puolueen aikoina Turussa oli useita SMP:n paikallisyhdistyksiä. Vielä nykyäänkin elää yllättävän yleinen harhaluulo siitä, että SMP olisi sama puolue kuin Perussuomalaiset, jonka nimi vain vaihdettiin. Tämä luulo on väärä, sillä 1990-luvulla perustettiin kokonaan uusi puolue ja vähän myöhemmin tänne Turkuun perustettiin uusi paikallisyhdistys. On hyvällä tavalla erikoinen sattuman oikku, että nuo vanhat, kauan sitten hiipuneet Suomen Maaseudun Puolueen Turun alueen paikallisyhdistykset siivotaan yhdistyslain muutoksen myötä vihdoinkin pois yhdistysrekisteristä juuri nyt tammikuun aikana, kun tämä ”uusi” yhdistyksemme viettää 20-vuotisjuhlaansa.

Tähän juhlaan on kutsuttu melkein 200 henkilöä. Heidän joukossaan on yksi, joka allekirjoitti yhdistyksen perustamiskirjan ja on ollut mukana Turun Perussuomalaisten toiminnassa yhtäjaksoisesti kaikkien 20 vuoden ajan. En itse puhu tämän pidempään, sillä olen ollut puolueen ja Turun paikallisyhdistyksen jäsen vasta kuusi vuotta, vaan annan puheenvuoron yhdistyksen grand old manille Veikko Lehtoselle. Veikko, ole hyvä ja tule tänne eteen pitämään oma puheesi, kiitos!

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2017, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s