Pekka Ahon Viinankeittäjän kylä ministeriölle

(Julkaistu Turun Tienoossa 31.3.2016 otsikolla ”Ahon Viinankeittäjän kylä ministeriölle” ja Perussuomalaisen numerossa 4/2016 otsikolla ”Pekka Aholta kirja opetus- ja kulttuuriministeriölle”.)

Pekka Aho ja Riitta Kaivosoja (Helsinki 2016). Kuvaaja: Tuomas Tähti.

Pekka Aho ja Riitta Kaivosoja (Helsinki 2016). Kuvaaja: Tuomas Tähti.

Turun Paattisilla asuva kirjailija Pekka Aho luovutti tiistaina 29.3.2016 eduskunnan tiloissa Viinankeittäjän kylä -kirjansa opetus- ja kulttuuriministeriölle. Kirjan otti vastaan OKM:n kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston ylijohtaja Riitta Kaivosoja.

Aho, 64, on Perussuomalaisten pitkäaikainen jäsen. Hän on julkaissut neljä romaania ja viides on työn alla. Viinankeittäjän kylän erikoisuus on, että siinä on käytetty harvinaista Siikaisten murretta. Teos myös sijoittuu Siikaisiin. Aho on laatinut teoksensa seudulla kerrottujen tarinoiden pohjalta. Osa niistä on tositarinoita ja osa fiktiota.

– Kirjassa on siikaislaisten 1950-luvun elämä pienoiskoossa. Toivon, että kirjasta tehdään myöhemmin elokuva. Se olisi palvelus Siikaisten kunnalle, joka aikoinaan koulutti minut, Aho sanoi ojentaessaan kirjan OKM:n Kaivosojalle.

Aho on tehnyt varsinaisen työuransa ei-kirjallisissa tuottavan työn tehtävissä ja julkaissut romaaneja vasta myöhemmällä iällä. Toistuva teema Ahon kirjoituksissa on pienen ihmisen selviytyminen ja itsensä toteuttaminen ympäröivän maailman puristuksissa.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2016, Perussuomalainen, suomeksi, Turun Tienoo Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s