Puheenvuoroni PS-Nuorten syyskokouksessa 2015

Vietin viime viikonlopun Perussuomalaiset Nuoret ry:n historiallisessa syyskokouksessa Seinäjoella. Kokous oli kaksipäiväinen. Lauantaina 31.10. uudistettiin Perussuomalaisten Nuorten periaateohjelmaa ja käsiteltiin jäsenaloitteita. Sunnuntaina 1.11. tehtiin henkilövalintoja. Kyseessä ei ollut liittokokous, vaan jokainen paikalle saapunut Perussuomalaisten Nuorten jäsen pääsi aidosti vaikuttamaan nuorisoyhdistyksen linjaan. Se tuntui todella hyvältä!

31.10. käytin ilmoitusluontoisen puheenvuoron:

”Ilmoitin elokuussa julkisesti, että pyrin PS-Nuorten pääsihteeriksi. Kirjoitin itselleni vaalipuheen hyvissä ajoin valmiiksi. Se puhe jää kuitenkin pitämättä. Nyt on käynyt ilmi, että minut halutaan Turun Perussuomalaiset ry:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Kuntavaalit lähestyvät. Ei ole ajankäytön kannalta järkevää eikä tehokasta olla samanaikaisesti PS-Nuorten pääsihteeri ja Turun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja. Pääsihteeriksi pyrkii ilman minuakin ainakin kaksi hyvää ehdokasta [Krista Bister ja Tony Leppäkoski], joten vetäydyn pääsihteerikisasta hyvillä mielin.”

1.11. käytin kolme puheenvuoroa. Ensimmäinen niistä oli kannatuspuheenvuoro Sebastian Tynkkysen hyväksi PS-Nuorten puheenjohtajaa valittaessa:

”Hyvät joukkuetoverit, pelko pois! Ei pelätä sitä, että nuorisojärjestöstämme tulisi taistelutanner puoluehallituksen ja nuorten välille. Nouskaamme tällaisten pelkojen yläpuolelle. Pelin henkeen kuuluu, että nyt katsomme kortit ja annamme hyvän työn jatkua. Sebastian Tynkkysen tulokset puhuvat puolestaan, joten kannatan häntä puheenjohtajaksi. Hänen kaudellaan jäsenmäärämme ja näkyvyytemme ovat kasvaneet voimakkaasti ja hän osaa ilmaista meidän asiamme sellaisella tavalla, joka vastaa omia ohjelmiamme ja ajaa meidän yhteistä asiaamme tavalla, josta voimme olla iloisia ja ylpeitä. Mutta haluan muistuttaa, että se kenet valitaan joukkueen johtajaksi, on vasta toiseksi tärkein asia tänään. Kaikkein tärkein on se, että tältä paikalta poistuu yhtenäinen joukkue, joka haluaa toimia yhdessä puheenjohtajansa kanssa. Kiitos!”

Esityspuheenvuoroni Tiina Palovuoren hyväksi 2. varapuheenjohtajaa valittaessa:

”Hyvät naiset ja herrat, järjestössämme tulee ensi vuonna olemaan ensimmäistä kertaa kolme varapuheenjohtajaa, joten nyt valittavan toisen varapuheenjohtajan tuleva tehtävänkuva ei ole valmiiksi kiveen hakattu. On oleellisen tärkeää valita henkilö, joka tiedetään ahkeraksi, mieluiten jopa poliittisesti yliaktiiviseksi, sekä halukkaaksi oppimaan uusia asioita. Onneksi meillä on käytettävissä Tiina Palovuori. Esitän häntä toiseksi varapuheenjohtajaksi. Tiina on lyhyessä ajassa omaksunut järjestö- ja viestintäsihteerin tehtävät ja saanut aikaan loistavaa jälkeä. Se on hatunnoston arvoinen asia. Suosittelen lämpimästi, että annamme Tiina Palovuoren näyttää kykyjään seuraavaksi varapuheenjohtajana. Kiitos!”

Esityspuheenvuoroni Henri Hautamäen hyväksi hallituksen jäseniä valittaessa:

”Hyvät naiset ja herrat, esitän PS-Nuorten hallitukseen jäseneksi Henri Hautamäkeä Turusta. Henri on nyt parin vuoden aikana osoittanut ahkeruutensa ja luotettavuutensa toimimalla Varsinais-Suomen Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsenenä ja taloudenhoitajana. Hän on aina tilanteen tasalla ja hoitaa hommansa kiitettävästi. Politiikassa hänellä on asiaosaamista esimerkiksi luonnonvara- ja ympäristöseikkoihin liittyen. Kiitos!”

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2015, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s