TYY:n edustajistovaalit 2015

Turun yliopiston ylioppilaskunnan eli TYY:n edustajistovaalit järjestetään loka-marraskuussa. Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa käyttävä 41-jäseninen edustajisto kahden vuoden toimikaudeksi. Edustajisto kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa ja päättää muun muassa ylioppilaskunnan jäsenmaksun suuruudesta, rahankäytöstä, edunvalvonnan painopisteistä ja siitä, ketkä istuvat TYY:n hallituksessa.

Ennakkoäänestys alkaa 26.10. klo 10 ja päättyy 29.10. klo 16. Varsinainen äänestys alkaa 3.11. klo 10 ja päättyy 4.11. klo 16. Äänestäminen tapahtuu sähköisesti siten, että annettua ääntä ei voida yhdistää kehenkään tiettyyn äänestäjään. Vaaleissa käytetään suhteellista vaalitapaa.

Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry on ollut aktiivinen ehdokashankinnassa ja niinpä vaaleihin osallistuu vaaliliitto nimeltä Perussuomalaiset – The Finns Party. TYY:n edustajistovaaleissa ehdokaslistoja kutsutaan vaaliliitoiksi.

Perussuomalaisilla ei ole koskaan ennen ollut omaa ehdokaslistaa eli vaaliliittoa TYY:n edustajistovaaleissa. Niinpä nämä vaalit ovat meille historiallinen ja jännittäväkin asia.

Nykyisessä, vuonna 2013 valitussa edustajistossa olevia tiedekuntalistoja ovat TuKY-lista kauppakorkeakoulusta, TYY terveeksi lääketieteellisestä, Hybridiaani matemaattis-luonnontieteellisestä, Ryhmä Lex oikeustieteellisestä, Soihdunkantajat yhteiskuntatieteellisestä, Eduxi kasvatustieteellisestä ja Humanistilista humanistisesta tiedekunnasta. Poliittisin perustein muodostettuja listoja nykyisessä edustajistossa ovat Vihreä vasemmisto, Vihreä lista, Demariopiskelijat ja Oikeat. Vuoden 2013 edustajistovaaleissa ehdolla olivat myös Keskustaopiskelijat sekä raskaan musiikin ystävien vaaliliitto TYRMY, mutta ne jäivät ilman paikkoja.

Äänestysprosentti oli viime vaaleissa vain 35. Tämä korostaa jokaisen annetun äänen merkitystä. TYY:n edustajisto perustettiin jo 1950-luvulla, mutta ensimmäisten edustajistovaalien äänestysprosentti 65,5 on yhä edelleen kaikkien aikojen korkein.

Itse en voi olla ehdokkaana, koska en ole enää opiskelija enkä näin ollen myöskään ylioppilaskunnan jäsen, mutta Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry:n sihteerinä olen ollut mukana ehdokashankinnassa ja vaaleihin liittyvässä tiedottamisessa.

Perussuomalaiset – The Finns Party -vaaliliiton ehdokkaat:

 • 162 Da Ros, Matteo (Bioinformatics)
 • 163 Maharramli, Adham (Baltic Sea Region Studies)
 • 164 Merta, Miika (taloustiede)
 • 165 Mäki, Petteri (tietotekniikan, elektroniikan ja tietoliikennetekniikan ko.)
 • 166 Paakkola, Pietari (yritysjuridiikka)

Perussuomalaisia vaaliteemoja:

 • Ylioppilaskunnan pakkomaksu alas!
  Milloin rahastus loppuu?
  Ylioppilaskunnan jäsenmaksua on alennettava, koska sinun rahasi kuuluvat sinulle. Perussuomalaiset Nuoret vaatii lisäksi ylioppilaskunnan jäsenyyden muuttamista vapaaehtoiseksi. Pakkojäsenyys johtaa ainoastaan siihen, että pieni joukko ihmisiä julistaa enemmistön suulla omaa poliittista agendaansa ja käyttää muiden rahoja miten tahtoo.
 • Jotain rajaa, Y-liike!
  Mitä sinun suullasi puhutaan?
  Mielipiteen- ja yhdistymisvapaus ovat perusoikeuksia. On väärin, että pakkojäsenmaksuja keräävä ylioppilaskunta tekee politiikkaa jäsenistön aatemaailmasta piittaamatta. Ylioppilaskunnan tehtävänä on yhdistää opiskelijoita – ei asettaa heitä vastakkain. Kehitysyhteistyötä tai muuta poliittista toimintaa ei pidä rahoittaa väkisin toisten lompakosta.
 • Avoimuutta – oikeasti!
  Mihin rahojasi käytetään?
  On itsestäänselvyys, että opiskelija saa tietää, mihin hänen rahojaan käytetään. Kaikki ylioppilaskunnan päätökset ja asiakirjat on julkaistava verkossa, elleivät salassapitomääräykset sitä estä. Avoimuus on vastuullisen päätöksenteon tae.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2015, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s