Seurakuntavaalit 2014

Olen ehdokkaana Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaaleissa Turun Katariinanseurakunnassa, joka kuuluu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään. Turun Katariinanseurakunnalla on yli 16 000 jäsentä ja kaksi kirkkoa: Pyhän Katariinan kirkko ja Varissuon kirkko.

Seurakuntavaaleilla valitaan jäsenet kahteen elimeen: seurakunnan toimintaa johtavaan seurakuntaneuvostoon ja seurakuntayhtymän toimintaa johtavaan yhteiseen kirkkovaltuustoon. Pyrin nyt molempiin ensimmäistä kertaa. Seurakuntaneuvoston vaalit ja kirkkovaltuuston vaalit ovat kahdet eri vaalit, mutta ne toteutetaan samanaikaisesti.

Ennakkoäänestys on 27.10.–31.10.2014. Tuolloin äänioikeutetut voivat äänestää missä ennakkoäänestyspisteessä tahansa. Varsinaisena vaalipäivänä 9.11.2014 he voivat äänestää vain oman seurakuntansa äänestyspaikassa. Ehdokkaiden täytyy olla vähintään 18-vuotiaita, mutta äänestysikäraja on vain 16 vuotta.

Seurakuntavaalit ovat suhteelliset: jokaiselle ehdokkaalle lasketaan vertailuluku, johon vaikuttaa sekä ehdokaslistan kokonaisäänimäärä että ehdokkaan sijoittuminen oman ehdokaslistansa sisällä.

Osallistun vaaleihin Katariinan peruskristilliset -ehdokaslistan ehdokkaana. Listalla on kaksi ehdokasta: yrittäjä Jouko Laakso ja minä. Molemmat ehdokkaat pyrkivät sekä seurakuntaneuvostoon että kirkkovaltuustoon. Ehdokaslistamme on perussuomalainen hanke.

Luottamushenkilöt päättävät seurakuntatoiminnan painopisteistä, toimintatavoista, työntekijävalinnoista ja seurakuntaliitoksista. Lisäksi luottamushenkilöt luovat evankelis-luterilaisen kirkon julkisuuskuvaa.

Ehdokasnumeroni on kirkkovaltuuston vaaleissa 22 ja seurakuntaneuvoston vaaleissa 71. Kirkkovaltuuston äänestyslippu on valkoinen ja seurakuntaneuvoston äänestyslippu on oranssi.

Vielä syyskuun alussa olin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän työntekijä.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2014, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s