Europarlamenttivaalit 2014

Seuraavat europarlamenttivaalit järjestetään tässä kuussa. Näissä vaaleissa koko Suomi muodostaa yhden vaalipiirin, joten ehdokkaan asuinkunnalla ei ole merkitystä äänestämisen kannalta. Varsinainen vaalipäivä on Suomessa 25.5.2014. Ennakkoäänestys on Suomessa 14.–20.5. ja ulkomailla 14.–17.5.

Äänestäjänä valitsen kaikissa vaaleissa näkemyksiäni parhaiten vastaavasta puolueesta näkemyksiäni parhaiten vastaavan ehdokkaan – edellyttäen, että pidän kyseistä henkilöä sopivana valintana kyseiseen toimeen.

Näissä europarlamenttivaaleissa äänestän Jussi Halla-ahoa (ps., ehdokasnumero 84).

Äänestämisessä on nähdäkseni kyse vähiten huonon vaihtoehdon löytämisestä. Halla-ahon kanssa olen eri linjoilla mm. Suomen NATO-jäsenyydestä, jota minä vastustan ja jota Halla-aho kannattaa (Verkkouutiset 17.4.2014).

Miksi äänestän Halla-ahoa näissä europarlamenttivaaleissa? Syitä on viisi:

Jussi Halla-aho ja Tuomas Tähti Turussa 24.8.2013. Kuvaaja: Tapio Äyräväinen.

Jussi Halla-aho ja Tuomas Tähti Turussa 24.8.2013. Kuvaaja: Tapio Äyräväinen.

  • Kannatan Perussuomalaisten poliittisen agendan pääkohtia. Ehdokkaan lisäksi myös hänen edustamallaan puolueella on väliä, koska Suomessa käytetään D’Hondtin menetelmää.
  • Kannatan Halla-ahon poliittisen agendan pääkohtia. Olen lukenut Halla-ahon kaikki blogikirjoitukset, joita on yli 370 ja joista suurin osa käsittelee yhteiskunnallisia aiheita, etenkin maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta. Lisäksi olen lukenut monia haastatteluja, joissa Halla-aho on puhunut. Käsittääkseni tunnen Halla-ahon poliittiset linjaukset varsin hyvin ja olen monista tärkeistä asioista samaa mieltä hänen kanssaan. (En kuitenkaan pidä termistä ”halla-aholainen”, koska Halla-aho ei ole keksinyt mitään poliittisesti uutta.)
  • Olen tyytyväinen Halla-ahon tähänastiseen poliittiseen toimintaan. Halla-aho on ollut kansanedustaja vuodesta 2011 alkaen ja hän on hoitanut tointaan mielestäni hyvin.
  • Europarlamentilla on todellista vaikutusvaltaa Suomea koskeviin asioihin. Jos Halla-aho pyrkisi presidentiksi, en luultavasti äänestäisi häntä, koska ahkera ja osaava Euroopan parlamentin jäsen tai Suomen eduskunnassa toimiva kansanedustaja käyttää nykyään suurempaa valtaa kuin Suomen presidentti.
  • Halla-aho politikoi kiihkottomasti ja hyödyntää näkemystensä perusteluissa faktoja sekä faktoista johdettuja johtopäätöksiä.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2014, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s