Perussuomalainen opintopiiri aktivoitui Turussa 23.3.2014

(Julkaistu Perussuomalaisen numerossa 5/2014 otsikolla ”Turun opintopiiri aktivoitui” ilman kuvaa.)

Turun Perussuomalaisten poliittisen opintopiirin toiminta on käynnistetty. Opintopiirin tavoitteena on kasvattaa paikallisyhdistyksen jäsenistön tietoutta niin Turun paikallispolitiikasta kuin perussuomalaisen politiikan historiastakin.

Timo Soikkanen puhumassa opintopiirille. Kuvaaja: Urmas Mikkonen.

Timo Soikkanen puhumassa opintopiirille. Kuvaaja: Urmas Mikkonen.

Ensimmäiseen kokoontumiseen saapui puhujaksi poliittisen historian professori Timo Soikkanen, joka piti esitelmän aiheesta ”Turku 1900-luvun alussa”. Soikkasen puhe oli kokonaisvaltainen katsaus vuosien 1899–1918 tapahtumiin Turussa. Keskiössä olivat turkulainen väestö, kaupungin kehitys ja poliittiset vastakkainasettelut. Toisaalta kiinnitettiin huomiota myös kansalliseen yhtenäisyyteen – etenkin vuoden 1905 suurlakon aikana – sekä Turun historialliseen suvaitsevaisuuteen: kaupungissa ei viime vuosisadan alussa juurikaan ollut venäläisvihaa ja juutalaisten synagoga sai olla rauhassa. Esitelmä sisälsi myös runsaasti tärkeää mutta harvoin kuultua tietoa.

Opintopiirissä luotu katsaus poliittiseen historiaan tarjosi arvokkaan näkökulman kansanvallan kehittymiseen sekä varoituksen siitä, millaiseen tilaan demokratian ei pidä antaa palata. Vielä 1900-luvullakin on nähty, että rikkaimmilla henkilöillä on ollut kunnallisissa äänestyksissä jopa 25 ääntä ja yrityksilläkin on ollut äänivaltaa vaaleissa, mikä epäilemättä herättää ihmetystä 2010-luvun yleisössä. Oman alueen historian tuntemus auttaa ymmärtämään kotiseudun erityispiirteitä ja poliittisia syy-seuraussuhteita.

Soikkasen 70-minuuttisen esitelmän päätyttyä yleisö esitti innokkaasti kysymyksiä. Ilmapiiristä kävi selväksi, että tällaisille opintotilaisuuksille on kysyntää. Soikkanen tarjoutuikin tulemaan uudelleen puhujaksi esimerkiksi Suomen puolueiden historiasta. Suunnitelmissa on myös Timo Soinin Maisterisjätkä-kirjasta keskusteleminen.

Turun Perussuomalaiset ry suosittelee lämpimästi vastaavanlaisten opintopiirien järjestämistä muillekin paikallisyhdistyksille.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2014, blogi, Perussuomalainen, suomeksi Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s