Alice Airbuzz Turussa 1.3.2013

Kävin eilen 1.3. Turun Kirjakahvilassa kuuntelemassa Alice Airbuzzin keikan. Kyseessä on virkistävää, syntikkapitoista rokkia soittava paikallinen bändi, joka kesään 2011 asti käytti nimeä Alice Airbus. Noin vuosi sitten miehet valittiin mukaan Turun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen Turku Rock Academy -hankkeeseen, jossa muutamalle turkulaisyhtyeelle tarjotaan kaupungin kustannuksella studioaikaa sekä opetusta eri aihealueista – aina kitaransoitosta lakipykäliin asti.

Kirjakahvilassa Alice Airbuzz esiintyi kevennetyllä miehistöllä ilman basisti Pappa Johnia ja rumpali Generalia. Illan nelihenkisen kokoonpanon muodostivat laulaja Lex Phoenix, kitaristiserkukset Ozzy Dee ja GoGo George (jälkimmäinen soitti tällä keikalla akustista kitaraa) sekä kosketinpuolesta vastannut Esteban. Keikkapaikka tuli täyteen: yleisöä oli läsnä noin 40 henkilöä eli juuri sen verran kuin esiintymistilaan järkevästi mahtui.

Näin bändin ensimmäisen kerran puoli vuotta sitten. Siihen verrattuna yhtye vakuutti eilen paremmin ja sointi oli treenatumman oloista. Sekä puolen vuoden takainen että eilinen esitys olivat kuulijoille ilmaisia, mutta eilisestä olisin jo voinut jotain maksaakin. Kuluneen puolen vuoden aikana Alice Airbuzz on mm. julkaissut mainion ”Little Saturday” -singlen, jolle on myös tehty musiikkivideo.

Eilinen setti oli lyhyehkö yhdeksästä biisistä koostettu paketti. Neljännen laulun jälkeen bändi vetäytyi pienelle tauolle. Sen aikana olisi varmaan kannattanut markkinoida paikalle tuotuja singlejä ja oheistuotteita aktiivisesti yleisölle, mutta myyntitavaroiden läheisyydessä ei tauon aikana näkynyt ketään myyjältä vaikuttanutta. Liiallisesta tyrkyttämisestä ja kaupallisuudesta ei Alice Airbuzzia voida syyttää.

Kappalelista:

  • Summer is Always Here
  • Flow
  • Surfer’s Kiss
  • Basket Case
  • Good Morning TV
  • Steps in a Dream
  • Friends Won’t Let Friends Drown
  • Little Saturday
  • Looking for Raindrops
Alice Airbuzz (Turku 2013). Kuvaaja: Tuomas Tähti.

Alice Airbuzz (Turku 2013). Kuvaaja: Tuomas Tähti.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2013, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s