Elävä keskusta ilman toriparkkia

(Lausuin tämän puheenvuoron Elävä keskusta ilman toriparkkia -liikkeen järjestämässä Elävä tori -toritapahtumassa Turussa 26.5.2012.)

Arvoisa yleisö!

Tuomas Tähti (Turku 2012). Kuvaaja: Iiro Liimatta.

Turun Perussuomalaisten kanta toriparkkiin on kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä: Turun Perussuomalaisilla ei ole mitään syytä kampanjoida toriparkin puolesta, sillä omat suunnitelmamme tekevät toteutuessaan toriparkin tarpeettomaksi. Niinpä haluammekin, että toriparkkiasia jätetään nyt toistaiseksi pöydälle ennen suurten ratkaisujen tekemistä. Konsensusta odottaessa ehdotamme – kuntavaaliohjelman hengessä – koko keskustan kehittämistä ihmisystävällisemmäksi vähentämällä alueen moottoriliikennettä.

Haluamme kaupungin keskustaan lisää pelkästään kevyelle liikenteelle tarkoitettua aluetta. On eurooppalaisittain hyvin harvinaista, että maataloustuotteita myydään linja-autojen pakokaasujen jatkuvassa katkussa. Torialueen rauhoittaminen torikauppaa ja kevyttä liikennettä varten on toivottava kehityssuunta.

Perussuomalaiset haluavat kehittää kauppatoria ympäristöineen ekologisempaan suuntaan. Näemme tulevaisuuden keskustan raikkaana, helppokulkuisena ja saavutettavana. Tavoitteeseen päästään liikenteen kulun uudelleenjärjestelyillä ja keskustan rakennustapaa kehittämällä. Tähän liittyen korostamme raideliikennepainotteista kaavoittamista. Kaavoittajan pitää uskaltaa käyttää valtaansa, ettei kaavoitus toteudu pelkästään rakennusfirmojen ja kiinteistösijoittajien ehdoilla.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2012, blogi, suomeksi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s