EU-kriittisyys ja Suomen etu innostavat

(Kirjoittanut Jari Heino. Julkaistu Turun Sanomissa 30.5.2011. Haastattelu tehtiin Perussuomalaisten jäsenmäärän nopean kasvun johdosta.)

Heti vaalien jälkeen Perussuomalaisiin liittynyt turkulainen Tuomas Tähti, 24, ilmaisee selkeällä kirjakielellä sen, mikä sai hänet tekemään ratkaisunsa.

– Perussuomalaiset ei luota oikeistolaiseen rahavaltaan eikä vasemmistolaiseen järjestelmävaltaan, vaan erottuu vanhanaikaisesta oikeisto-vasemmisto-jaottelusta ja perustaa päätöksentekonsa suomalaisten edulle ja suomalaiselle kulttuurille, ohjelmistotuotannon opiskelija määrittelee.

Tähti luki jo 15-vuotiaana puolueiden vaali- ja puolueohjelmat. Perussuomalaiset linjaukset tuntuivat järkevimmiltä. Kannattaja osallistui vuoden 2006 presidentinvaalien kampanjatyöhön Timo Soinin puolella, mutta jäsenyys vaati vuosikausien kypsyttelyn.

– Halusin nähdä, mihin suuntaan puolue eduskuntavaaleissa kasvaa. Olen tyytyväinen, että eduskuntaryhmässä on eri alojen osaajia, Tähti kehuu.

Myös Tähden oma suosikki Lauri Heikkilä meni läpi.

Tähteen vetoavat mm. EU-kriittisyys ja pakkoruotsin vastustus. Humanitääristä maahanmuuttoa hän arvostelee, koska rahan osoittamisella kriisialueille saadaan enemmän hyvää aikaan.

– Työperäisestä maahanmuutosta sanoisin, että jos on työpaikka tiedossa ja kielitaitoa löytyy, niin kyllä tänne saa töihin tulla.

Tähti on tyytyväinen siitä, että Perussuomalaiset jättäytyi oppositioon eikä kääntänyt Portugalin tukemista koskevassa asiassa takkiaan.

– Olen henkilökohtaisesti tyytyväinen, että sanoja ei syöty.

Uusi jäsen on kiinnostunut lähtemään ehdokkaaksi syksyn 2012 kuntavaaleissa. Valmista vaaliohjelmaa ei sentään vielä ole.

– Jos olisin saanut päättää, Turku ei olisi missään nimessä ryhtynyt Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Se on täysin hukkaan heitettyä rahaa, koska hanketta ei toteuteta paikallisin voimin, Tähti väittää.

Tietoja Tuomas Tähti

sivarinationalisti
Kategoria(t): 2011, suomeksi, Turun Sanomat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s